Hoofdpagina arrow Kruiden arrow kruiden daar zijn er genoeg van arrow Munt
Munt

Image

Er zijn verschillende soorten muntplanten. Sommige hebben een citroenachtige geur, anderen ruiken meer naar appel. Door hun krachtig aroma zijn pepermunt en kruizemunt het meest geschikt als keukenkruid. Omdat munt een uitgesproken smaak heeft, kun je het niet zo goed combineren met andere kruiden.   

Munt is zowel gedroogd als vers te gebruiken. Het kruid past goed in salades, soepen en sauzen. In desserts kan je munt combineren met chocolade. En wat dacht je van een bevroren muntblaadje in een ijsblokje? Het versiert je cocktail feestelijk en geeft bovendien een frisse smaak.  

Verse munt blijft enkele dagen goed in de koelkast. Maar een muntplantje zijn ook makkelijk te verzorgen. Je kunt zoveel plukken als je wilt, het groeit steeds weer bij. Dat heeft ook een nadeel, want als je niet voldoende plukt, staat je hele kruidentuin binnen de kortste keren vol munt.  Gedroogde munt bewaar je in een afgesloten pot op een donkere en droge plaats.

Thee van pepermunt werkt uitstekend tegen maagpijn. Bovendien werkt het ook tegen mond- en keelontstekingen. Stomen met munt verhelpt kriebelhoest en een verstopte neus.

 

 
< Vorige   Volgende >