Hoofdpagina arrow Nieuws arrow Varkens
Varkens

Varkens in of uit zicht.

Varkens in of uit zicht?

De varkensboeren in Nederland hebben een campagne om hun slechte naam te verbeteren. Via een website en met 'zichtstallen' moet het dieronvriendelijke imago van de bio-industrie worden opgevijzeld. Niet alleen de sector betaalt daarvoor, maar ook het ministerie van LNV doet met 100.000 euro mee. En dat schoot in een heel verkeerd keelgat bij de Stichting Varkens in Nood.

Want: op de website van Varkens in Zicht en op de informatieborden bij de Zichtstallen wordt veel essentiële informatie achterwege gelaten. Informatie over welzijn benadrukt alleen de gezondheid van de varkens maar negeert alle andere welzijnsaspecten. Aldus Varkens In Nood.

Varkens In Zicht wil verspreid over Nederland -vooral op plekken waar veel burgers langskomen- zichtstallen presenteren. Op bestaande varkensbedrijven wordt een klein deel van de stal als een soort showroom of etalage zichtbaar gemaakt voor passanten.

Hoewel een paar Zichtstallen geen overdreven positief beeld geven van de sector, schetsen de meeste een veel te rooskleurig beeld van de gemiddelde Nederlandse varkensstal. Dat werd ook duidelijk in een reportage van het VARA-tv-programma Kassa van 21 april.

Wie zich zelf een mening wil vormen kan een kijkje nemen op twee concurrerend sites:

van Varkens in Nood de website varkensuitzicht.nl>>

van de varkensboeren de website varkensinzicht.nl>>

 
< Vorige   Volgende >